Home » Diensten

Diensten

 

Kattenwelzijn staat hoog in het vaandel bij Furelity. Problemen willen wij liever voorkomen dan genezen, waardoor Furelity een regelmatige vachtbehandelinge aanraadt. Door de kat regelmatig een vachtbehandeling te geven, blijft de vacht in goede conditie en kunnen opkomende problemen snel worden aangepakt. Hoe vaak uw kat een vachtbehandeling nodig heeft, hangt af van de vachtstructuur: langharig of kortharig, met veel of weinig onderwol.

 

Of het nu gaat om de vacht klitvrij te houden, plukken/gedeeltelijk ontwollen van de vacht of noodzakelijk scheren, alles is mogelijk bij Furelity. Echter voor iedere kat is een minimale vachtbehandeling 2x per jaar gewenst, aangezien de kattenvacht 2 ruiperioden kent. Om de vacht zo klitvrij mogelijk te houden en losse ronddwarrelende haren te beperken, adviseert Furelity om ten minste 1x tussen beide ruiperioden de vacht te laten behandelen. Dit betekent dat 4x per jaar, circa 1x in de 3 maanden, een volledige vachtbehandeling voor de gemiddelde kat voldoende is. Voor de langharige kat is dit zeker geen overbodige luxe! 

 

Het doel is om de vacht zo natuurlijk en katvriendelijk mogelijk te houden. Onnodig scheren zal om deze reden niet worden gedaan. Uitzonderingen zijn uiteraard altijd bespreekbaar, zeker wanneer het om de gezondheid van de kat gaat.

 

Vraagt u zich af welke behandeling het best bij uw kat en uw wensen aansluit? Furelity staat voor u klaar!