Home » Diensten » Voor iedere kat een passende reden

Voor iedere kat een passende reden

De volgende redenen kunnen een reden zijn om aan te kloppen bij Furelity:

 

  1. Jaarlijkse ruiperioden; voor- en najaar

De kat heeft 2x per jaar een ruiperiode: in het voorjaar, uitlopend in de maanden april-mei-juni voor de duur van ongeveer 3-4 weken en in de herfstperiode. Dit is uitlopend in de maanden oktober-november-december, tevens voor de duur van ongeveer 3-4 weken.

 

Hoe sneller de kat door zijn ruiperiode is, hoe minder lasten voor u én uw kat!

 

  1. Handicap en/of ouderdom

Als uw kat moeite heeft met het bijhouden van zijn vacht, kan een vachtbehandeling van Furelity prettig zijn. Deze moeite kan komen doordat een kat ouderis. Een kat kan namelijk net als wij mensen last krijgen van stijfheid in de gewrichten en artrose. Dit met het gevolg dat de kat moeilijk of niet meer bij de achterkant van zijn lijf kan, waardoor klitvorming of zelfs vervilting kan ontstaan. Tevens kan de kat bij een bepaalde handicap zich niet meer optimaal verzorgen, waardoor tevens klitvorming of vervilting kan ontstaan.

 

Zie een vachtbehandeling als een stukje thuiszorg voor uw kat. Zeker een logische, tweede reden om voor Furelity te kiezen als uw kat zijn eigen vacht onvoldoende of niet kan verzorgen.

 

  1. Vachtconditie behouden

Om ervoor te zorgen dat de vachtconditie tussen de vachtbehandelingen in het voor- en najaar zo optimaal mogelijk blijft, kunt u er voor kiezen om uw kat tussen zijn ruiperioden te laten trimmen. Zie dit als een zogenaamde opfrisbeurt. Op deze manier blijft de vacht zo klitvrij mogelijk en blijven de losse ronddwarrelende haren beperkt.

 

Ja, ook mensen gaan soms naar de schoonheidsspecialist of pedicure voor een extra opfrisser. Denkt u dat uw kat ook wel eens een extraatje mag ontvangen of kan gebruiken? Neem dan contact op met Furelity. Zo weet u in ieder geval zeker dat de vachtconditie behouden blijft!

 

  1. Speciale gelegenheid

Een vierde reden kan een speciale gelegenheid zijn. Denk bijvoorbeeld aan een fotoshoot van u en uw kat voor uw of zijn verjaardag of als aandenken.

 

Welke speciale gelegenheid het ook is, Furelity zorgt ervoor dat uw geliefde kat er prachtig uitziet!